Til Forældre


Er det farligt?

NEJ! Det er ikke farligt, og du kan som forældre været helt tryg. Vi rejser kun med anerkendte flyselskaber, og de unge vil ikke på noget tidspunkt blive udsat for større risiko, end ved en normal familierejse. Formålet med rejsen er, at få de unge til at spille en aktiv rolle i forhold til, hvordan vi passer bedre på vores planet. Der er med denne tur, særlig fokus på problematikkerne omkring wildlife crime, human impact samt climate change i Afrika – og effekten af disse. Det er i vores største interesse, at de unge får deres livs oplevelse, og vi vil hjælpe dem til at få produceret mest muligt materiale, som de kan sende hjem til de danske medier. Dette kan kun lade sig gøre, hvis forholdene er optimale.
Hvem er med?

På ekspeditionen til Kenya stiller WWF Verdensnaturfonden med et hold voksne bestående af:

Søren Koch:
Ekspeditionsleder og uddannet indenfor ledelse i flyvevåbnet. Har ydermere en uddannelse som naturfotograf og mange års erfaring i felten. Søren har været ekspeditionsleder på alle wildlife ekspeditioner siden 2010.

Rasmus Mannerup:
Også uddannet i forsvaret og tidligere medlem af slædepatruljen Sirius. Rasmus er livredder, uddannet naturvejleder og har stor erfaring i arbejde med unge mennesker. Rasmus har deltaget på wildlife ekspeditioner i både 2015, 2016 & 2017.

Gitte Hemmingsen:
Afdelingsleder og opfinderen af hele WildSchool/Wildlife Fighters konceptet. Gitte har mange års erfaring med børn og unge.

Dina Mølgaard:
Projektkoordinator & ansvarlig for sociale medier. Dina har før deltaget på BaseCamp og på ekspedition i 2014, 2016 & 2017.


Hvor skal vi hen?

Ekspeditionen strækker sig fra mandag den 30 juli til mandag den 6. august 2018.

Selve ekspeditionen kommer til at foregå med base i Karen Blixen Camp i Masai Mara, Kenya, som er ejet af Ree Park Safari.  

Karen Blixen Camp, som er et af Afrikas førende camps indenfor økoturisme, ligger i Mara North Conservancy, et område der er en vigtig del af det berømte Masai Mara. Økosystemet er hvert år vært for den verdenskendte migration, hvor over en million gnuer, zebraer og gazeller, vandrer fra Serengeti sletten til Masai Mara, og som i deres søgen efter græs og vand krydser den farlige Mara flod. Campen har gennem sin grønne forretningsstrategi arbejdet seriøst med at forbedre de lokale Masaiers leve- og uddannelsesforhold samt skabt bedre naturbeskyttelse til gavn for Afrikas unikke dyreliv.

Hvad er BaseCamp?

På BaseCampen bliver deltagerne testet og vurderet på deres evner til at samarbejde. Hvordan de tackler fysiske udfordringer og om de har psyke til at træffe svære beslutninger under pres.

BaseCampen strækker sig fra lørdag den 26. maj kl. 12:00 til søndag den 27. maj kl. 12.00 i Ree Park Safari.

Hvad koster det?

Deltagerne skal selv betale transport til BaseCamp i Ree Park Safari.
WWF Verdensnaturfonden betaler hele ekspeditionen inkl. rejsen + alt kost og logi under hele turen. Deltagerne skal selv have tegnet rejseforsikring med hjemtransport. Er der spørgsmål ang. rejsen – så skriv til Søren Koch. s.koch@wwf.dk